Tekvicová polievka s ďumbierom a semienkami

Pre jednu porciu potrebujeme:
1 porciu semienkovej zmesi (slnečnicové a tekvicové semienka) / 1čajová lyžička čierneho sezamu / 1 porcia zeleniny ( tekvica, 1ČL nasekanej cibule) / 1 konárik rozmarínu / 1 strúčik cesnaku / 1/2 červenej čili / čerstvý zázvor / 300ml zeleninového vývaru / soľ, čierne korenie

 

Postup:

  1. Zohriať panvicu (teflon) bez oleja, semienkovú zmes v nej popražiť a znovu vybrať a nechať. Sezam taktiež opražiť (nasucho)
  2. Tekvicu umyť, očistiť a nahrubo nakrájať, nemusí sa olúpať.
  3. Rozmarín obrať z konárika a nasekať  najemno. Cesnak a čili očistiť a taktiež najemno nasekať. Zázvor očistiť a nastrúhať.
  4. Zeleninu podusiť do mäkka, ponorným mixérom mixovať a dochutiť soľou a korením.
  5. Semienkovú zmes a sezam pridať tesne pred servírovaním

 

Tip: Vhodné vziať si polievku do práce (v termoske) a semienka oddelene zabaliť. Miesto semienok môžte ako bielkovinu použiť tofu alebo fetu.

Kurzy

Vyberte si z našej ponuky