Hliva ustricová s divokou ryžou a zeleninou

Ingrediencie:

Porcia divokej ryže, hlivy ustricovej, porcia zeleniny - zelená fazuľka, jarná cibuľka/pór/cibuľa, zeleninový vývar 200ml, kvalitná soľ (himalájska, morská, kamená- bez prísad a chemickej úpravy), event. korenie podľa obľuby

Postup:

  1. Divokú ryžu uvarte v zeleninovom vývare. varíme dlhšie ako bežnú ryžu.
  2. Panvicu rozohrejte s kokosovým tukom, cibuľku osmahnite a pridajte zelenú fazuľku (čerstvú alebo mrazenú) s hlivou nakrájanou na drobné kúsky (samozrejme predtým očistiť). Podlejte vodou alebo vývarom osoliť okoreniť a dusiť, kým fazuľka a hliva nebude mäkká.
  3. Uvarenú ryžu vmiešajte do podusenej zmesi a servírujte

Dobrú chuť!

Zeleninový vývar si môžete pripraviť aj sami (viď recept), vtedy ryžu soliť netreba, pretože vývar soľ už obsahuje.

Zeleninu možno zameniť podľa výberu na Vašom individuálnom jedálnom pláne, napr. ružičkový kel, brokolica, karfiol, cuketa....

Kurzy

Vyberte si z našej ponuky