Zeleninové suflé

Ingrediencie:

1 porcia vajec / 1 porcia zeleniny (paprika, brokolica, rajčinky, jarná cibuľka, mrkva) / soľ / červená mletá paprika / 1 jablko / štipku jedlej soli / 2 pl zeleninového vývaru

 

Postup:

  1. Zeleninu a jablko umyjeme, nakrájame na malé kúsky, mrkvu  a polovicu jablka môžeme aj postrúhať. Takto pripravenú zeleninu a ovocie rozložíme do malých formičiek.
  2. Bielko oddelíme od žĺtka. Bielko vyšľaháme do tuhej peny. Žltlo vymiešame s koreninami a zeleninovým vývarom. Vyšľahané bielko vmiešame do žĺtka a pridáme jedlú soľ.
  3. Vajíčkovou zmesou polejeme zmes vo formičkách.
  4. Pečieme v predhriatej rúre pri nízkej teplote (80 až 95°C) cca 15 minút.
  5. Druhú polovicu jablka nakrájame na tenké mesiačiky a servírujeme ako oblohu.

 

Tip: V 3 fáze možno k vajíčku primiešať rozpustené maslo ghí, kokosový tuk

Pri 2 vajíčkach a 120-160g zeleniny vám vyjdú 3-5 mafinov.

 

Obrázok zdroj internet Fb

Kurzy

Vyberte si z našej ponuky