1 porcia zeleniny ( mrkva, pór, stopkatý zeler) / 1 porcia sójových výhonkov / soľ / bio sójovej omáčky (bez múky či škrobu a cukru) / 1 porcia manga / ½ čili papričky / čierne korenie / nasekaná čerstvá vňať koriandru
Postup:
- Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky. V troške vody podusíme a pridáme sójovú omáčku.
- Klíčky sóje blanšírujeme v osolenej vode 1-2 minúty, opláchneme ľadovou vodou a necháme v sitku odkvapkať.
- Mango ošúpeme, vyberieme jadro, nakrájame na kocky a rozmixujeme. Čili očistíme a najemno nakrájame. Mangové pyré okoreníme soľou, čiernym mletým korením a čili.
- Zeleninu premiešame s výhonkami a ozdobíme zeleným koriandrom. Podávame s mangovým pyré.
Tip: Ak mango nie je dostatočne zrelé, zabalíme do papiera a necháme pri izbovej teplote dozrieť.