Tekvicové mafiny

Obľúbené mafiny na desiatu do školy pre deti. Keďže je čas tekvíc tak som ju použila. Recept je jednoduchý.
Vajíčka, ražná múka, cukor trstinový alebo xylitol (v prísnej fáze cukor možno vynechať, lebo tekvica a jablko su dúsť sladké!), nastrúhané jablko a tekvica a prášok na pečenie s vinným kameňom a kokosový tuk alebo teplote odolný nerafinovaný bio olej.
Vajíčka -odeľte žĺto od bielka. Žĺtko vymiešajte s cukrom a olejom. Ja pridávam aj trochu vody. Vymiešajte extra bielka. Všetko premiešajte (vymiešanie žĺtka, bielka, múuka s kypr. práškom a nastrúhané jablko s tekvicou) a naplňte mafinové formy. Piecť cca 20min pri teplote 150-180C. 
Používam na jedno vajíčko 50g múky a len 10g trstinového cukru/javorového sirupu/medu. Jablko aj tekvica (maslová alebo hokaido) sú dostatočne sladké.
Dobrú chuť!

Kurzy

Vyberte si z našej ponuky