Šošovica s karfiolom a kari (curry)

Ingrediencie na jednu porciu:

1 porcia šošovice, 1 porcia zeleniny (karfiol, pór, zelerová vňať), kari, čili, soľ, čierne korenie, 200ml zeleninovéeho vývaru, 1 ČL balzamico ocot, koriander

  1. Šošovicu vo vriacej vode uvariť a potom odkvapkať
  2. Zeleninu umyť a očistiť, karfiol rozdeliť na malá ružičky a pór nakrájať na kolieska. Zeler (byľ) nakrájať na centimetrová kúsky a vňať odložiť bokom.
  3. Zohriať panvicu, karfiol opiecť cca 5min, okoreniť s karí. Do panvice pridajte trošku vody a zeler s pórom podusiť. Pridajte šošovicu a cca 2 min spolu podusiť.
  4. Čili očistiť (zbaviť jadierok) a nakrájať na kolieska. Šošovicu so zeleninou okoreniť soľou, čiernym korením a s čili. Nakoniec pridajte karfiol, zeleninovým vývarom trošku podlejte a 10min duste. Na záver pokvapkať octom, ozdobiť koriandrom a zelerovou vňatkou.

Info: Karfiol je zelenina ktorá časom stratila na obľube. Pritom je ľahko stráviteľná a odporúča sa aj pre alergikov. Karfiol obsahuje veľa C a taktiež  vitamíny B- skupiny, predovšetkým kyselinu pantoténovú a listovú. Keďže sú tieto rozpustné vo vode, mala by sa brokolica dusiť v troške vody a potom s ňou aj konzumovať.
Info: Štipľavé koreniny ako čili (chilli) a čierne korenie (Cayen) podporujú produkciu tráviacich štiav a metabolizmus. Telesná teplota stúpa, produkuje sa pot a toxíny sa takto dokážu vylučovať. Pri narábaní s čili je vhodné použiť jednorazové rukavice aby sa nežiaduce látky nedostali do pokožky.

Kurzy

Vyberte si z našej ponuky