Ingrediencie:
1 porcia morčacích pŕs údených /1 porcia zeleniny ( cvikla, stopkatý zeler, šampiňóny) / ligurček / 50 ml zeleninového vývaru / 1 pl bio jablčného octu / horčica (bez cukru) / čierne korenie
Postup:
- Cviklu (červená repa) očistíme, umyjeme a varíme v celku asi 20 minút.
- Stopkatý zeler očistíme, umyjeme a nakrájame natenko. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.
- Ligurček nasekáme nadrobno. Zeleninový vývar, ocot a horčicu vymiešame a osolíme, okoreníme a primiešame aj ligurček.
- Do mäkka uvarenú cviklu vyberieme a nakrájame na kolieska. Vymiešame so zelerom a šampiňónmi a premiešame s pripraveným koreninovým „dressingom“ .
- Morčacie prsia nakrájame na tenké plátky a poukladáme na šalát.