Polievka s hlivou ustricovou
Ingrediencie pre jednu porciu
1 porcia hlivy ustricovej, 1 porcia zeleniny ( špargľa, pór), 350ml zeleninového vývaru, soľ, čierne korenie, štipka muškátového oriešku, čerstvo nasekaná petržlenová vňať
- Hlivu ustricovú očistiť, neumývať, ale pomocou kuchynskej utierky, alebo špicom noža oškrabať. Nakrájať na tenké pásiky
- Špargľu umyť, od vrchu na dol olúpať a koniec urezať. Pór umyť pod tečúcou vodou. Špargľu a pór nakrájať na kúsky.
- Zeleninu v hrnci spolu so zeleninovým vývarom variť do mäkka. Hlivu pridať a po odvarení krátko nechať stáť (nažiť).
- Polievku osoliť a okoreniť čiernym korením a muškátovým orieškom a nakoniec pridať čerstvú petržlenovú vňať.
Tip: Špargľu môžete zameniť za ružičkový kel alebo brokolicu