Polievka s hlivou ustricovou

Ingrediencie pre jednu porciu
1 porcia hlivy ustricovej, 1 porcia zeleniny ( špargľa, pór), 350ml zeleninového vývaru, soľ, čierne korenie, štipka muškátového oriešku, čerstvo nasekaná petržlenová vňať

  1. Hlivu ustricovú očistiť, neumývať, ale pomocou kuchynskej utierky, alebo špicom noža oškrabať. Nakrájať na tenké pásiky
  2. Špargľu umyť, od vrchu na dol olúpať a koniec urezať. Pór umyť pod tečúcou vodou. Špargľu a pór nakrájať na kúsky.
  3. Zeleninu v hrnci spolu so zeleninovým vývarom  variť do mäkka. Hlivu pridať a po odvarení krátko nechať stáť (nažiť).
  4. Polievku osoliť a okoreniť čiernym korením a muškátovým orieškom a nakoniec pridať čerstvú petržlenovú vňať.

Tip: Špargľu môžete zameniť za ružičkový kel alebo brokolicu

 

Kurzy

Vyberte si z našej ponuky