Losos v kelovom župane

Ingrediencie na jednu porciu:
1porcia zeleniny (kel, 1PL nasekanej cibule), 1 porcia lososa, soľ, čierne korenie, 1 pomaranč, 100ml zeleninového vývaru, čerstvo nasekaný kôpor
  1. Z kelu oddeliť dva veľké listy, umyť, stred z kelových listov odstrániť a v slanej vode blažírovať. Ostatok (okrem koreňa) nakrájať na jemné pásiky.
  2. Lososa umyť v studenej vode, osušiť, osoliť a okoreniť.
  3. Pomaranč umyť a očistiť tak aby bola odstránená aj tá biela vnútorná šupka. Dužinu nakrájať na mesiačiky (pásiky).
  4. Rybie filety položiť na kelové listy a na ne poukladať ešte pomaranč. a všetko spolu zavinúť do listov.
  5. Panvicu bez oleja zohriať a cibuľu dusiť s troškou vývaru. Pridať k cibuľke ostatok kelu, okoreniť soľou a korením.
  6. Rúru predhriať na 175 C. Kel vložiť do ohňovzdornej misy, závitky položiť na ne a podliať zeleninovým vývarom. Pečte 25min. Pred podávaním ozdobte kôprom

Kurzy

Vyberte si z našej ponuky