Hliva s kyslou kapustou

Ingrediencie:

Porciu zeleniny (kyslá kapusta, červená paprika, cibuľka/šalotka)

Porcia hlivy ustricovej

200ml zeleninového vývaru

Korenie: bôbkový list, soľ, čierne korenie, muškátový orech (mletý), majorán, červená paprika mletá

 

Postup:

Kapustu odkvapkať (vytlačiť vodu), papriku očistiť a nakrájať na malé kúsky

Hlivu neumývať, len očistiť napr. poutierať v utierke papierovej alebo oškrabať. Podľa veľkosti na menšie kúsky nakrájať. Na zohriatej panvici bez tuku krátko opiecť a znovu vybrať.

Cibuľu spolu s paprikou krátko opiecť, pridať kyslú kapustu a podliať zeleninovým vývarom a okoreniť a osoliť. Dusiť cca 10min.

Hlivu primiešať ku kapuste a spolu dusiť ešte cca 2min. Na koniec posypať červenou mletou paprikou. 

 

Želáme dobrú chuť

Kurzy

Vyberte si z našej ponuky