Dusené kuracie prsia s feniklom a citrónom

Ingrediencie.

1 porcia kuracích pŕs / 1 porcia zeleniny ( mrkva, fenikel, jarná cibuľka) / 1 citrón / soľ / čierne korenie / ¼ pl feniklových semienok / nové a čierne korenie / 75 ml zeleninového vývaru / čerstvý nasekaný kôpor

 

Postup:

  1. Zeleninu umyjeme, očistíme a krájame na tenké pásiky alebo kolieska. Citrón opláchneme horúcou vodou, osušíme a krájame na tenké kolieska.
  2. Kuracie prsia umyjeme v tečúcej studenej vode, osušíme, osolíme a okoreníme. Panvicu zohrejeme a bez oleja mäso opečieme z oboch strán cca 2 minúty. Mäso vyberieme z panvice.
  3. Zeleninu s feniklom, korením a citrónom za stále miešania opečieme vo výpeku asi 2 minúty.
  4. Rúru predhrejeme na 175 stupňov (plynovú na stupeň 2 a teplovzdušnú na 150 stupňov). Zeleninu dáme do ohňovzdornej nádoby, na zeleninu položíme mäso a podlejeme vývarom.
  5. Formu prikryjeme, ak nemá vrchnák, alobalom a v rúre dusíme asi 20 minút. Pred servírovaním posypeme kôprom.

Kurzy

Vyberte si z našej ponuky