Na jednu porciu:
porcia zeleniny (cuketa, paštrnák) / 1 PL na kocky nakrájaná cibuľa (šalotka)/ 250ml zeleninového vývaru/ soľ, biele korenie/ porcia výhonkov (napr. reďkovkové alebo alfaalfa výhonky)/ 1ČL nasekaného kôpru
Postup
- Cuketu umyť, očistiť (olúpať), prepoliť, dužinu nakrájať na malé kocky. Paštrnák očistiť, olúpať a tiež nakrájať na malé kocky.
- Bez tuku zohriať hrniec a cibuľu, cuketu a paštrnák podusiť.
- Zaliať zeleninovým vývarom a zeleninu na miernej teplote cca 15min variť.
- Obsah v hrnci ponorným mixérom mixovať. Polievku dochutiť soľou a korením. Pred podávaním výhonky primiešať do polievky a posypať kôprom.
Tip: Cuketu môžme mixovať aj neolúpanú