Chrumkavé morčacie prsia

Ingrediencie:

1 porcia morčacích pŕs / soľ /, čierne korenie / 1 porcia ražného knackebrotu / ligurček / petržlenová vňať / strúčik cesnaku / kari

 

Postup:

  1. Morčacie prsia umyjeme v studenej tečúcej vode, osušíme, osolíme a okoreníme.
  2. Mäso opečieme na rozohriatej panvici bez tuku z každej strany cca 3 minúty. V rúre na pečenie necháme udržovať teplotu pri 100 stupňoch.
  3. Knackebrot rozdrvíme. Bylinky umyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Cesnak očistíme a roztlačíme. Všetko zmiešame, osolíme, dochutíme čiernym mletým korením a kari. Touto zmesou potrieme mäso.
  4. Rúru zohrejme na 200 stupňov (teplovzdušnú na 180 a plynovú na stupeň 3-4) a mäso pečieme 6-8 minút

 

Tip:  Listový šalát s napr. rajčinkami podávame ako prílohu. Chrumkavý obal sa hodí aj na kuracie prsia, jahňacie mäso alebo aj rybu.

Kurzy

Vyberte si z našej ponuky