Chlebový šalát s výhonkami

Na jednu porciu:

1 porcia výhonkov (napr. výhonky mungo fazuľky  alebo šošovicové výhonky) / porcia zeleniny (červená paprika, nakladané uhorky,  1 pl nakrájaná cibuľa)  / 1 jablko  / 50 ml zeleninového vývaru / 1pl bio jablčného octu / soľ / čierne korenie / plátok ražného celozrnného chleba

 

Postup:

  1. Výhonky blašírujeme 1 až 2 minúty v slanej vode, opláchneme v ľadovej vode a nechať odkvapkať.
  2. Papriku umyjeme, očistíme a dužinu nakrájame na kocky. Uhorky nakrájame na hrubšie kúsky. Jabĺčko umyjeme zbavíme jadrovníka a nakrájame na hrubé kúsky. 
  3. Pre marinádu zmiešame  zeleninový vývar s octom a ochutíme soľou a korením.
  4. Výhonky, uhorku, papriku, jabĺčko a cibuľu zmiešame, zalejeme marinádou a necháme nasiaknuť.
  5. Chlieb nakrájame na kocky na rozohriatej panvici bez tuku opečieme. Tesne pred servírovaním zamiešame do šalátu.

 

Tip: Podľa obľuby možno posypať troškou žeruchy.

Kurzy

Vyberte si z našej ponuky