1 porcia výhonkov (napr. výhonky mungo fazuľky alebo šošovicové výhonky) / porcia zeleniny (červená paprika, nakladané uhorky, 1 pl nakrájaná cibuľa) / 1 jablko / 50 ml zeleninového vývaru / 1pl bio jablčného octu / soľ / čierne korenie / plátok ražného celozrnného chleba
Postup:
- Výhonky blašírujeme 1 až 2 minúty v slanej vode, opláchneme v ľadovej vode a nechať odkvapkať.
- Papriku umyjeme, očistíme a dužinu nakrájame na kocky. Uhorky nakrájame na hrubšie kúsky. Jabĺčko umyjeme zbavíme jadrovníka a nakrájame na hrubé kúsky.
- Pre marinádu zmiešame zeleninový vývar s octom a ochutíme soľou a korením.
- Výhonky, uhorku, papriku, jabĺčko a cibuľu zmiešame, zalejeme marinádou a necháme nasiaknuť.
- Chlieb nakrájame na kocky na rozohriatej panvici bez tuku opečieme. Tesne pred servírovaním zamiešame do šalátu.
Tip: Podľa obľuby možno posypať troškou žeruchy.