Ingrediencie:
1 porcia zeleniny (špenát, jedna stredne veľká rajčina)
1porcia syra (mozzarella)
Korenie: morská soľ, čerstvo namleté čierne korenie, muškátový orech, jeden strúčik cesnaku
1 porcia ražného chleba
Príprava:
Špenát umyť, očistiť a na hrubšie kúsky nakrájať. Podľa okolnosti druhej či tretej fázy na oleji alebo vode podusiť alebo osmahnúť. Pridať umytú a stredu zbavenú rajčinu. Cesnak očistiť a najemno nasekať. Okoreniť a osoliť.
Mozzarelu nakrájať na malé/tenké plátky a servírovať ku zelenine. Chlieb opiecť (topinka) a taký suchý jesť spolu s jedlom.
Tip: Mozzarelu je možné zameniť za čerstvý ovčí, kozí či kravský syr. Zeleninu taktiež možné podľa osobného zoznamu zameniť.
Dobrú chuť!