Bravčový filet s tekvicovo-jablčnou omáčkou a poľným šalátom

Ingrediencie:

1 porcia bravčovej filety / soľ / čierne korenie / 1 porcia zeleniny ( hokaido tekvica, pokrájaná cibuľa, poľníček) / zeleninový vývar / kari korenie / 1 jablko / čierny sezam

 

Postup:

  1. Mäso umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Panvicu zohrejme bez tuku, mäso opečieme cca4 minúty z oboch strán a temperujeme v rúre pri 100 stupňoch.
  2. Tekvicu umyjeme a nakrájame na drobno. V hrnci udusíme cibuľu. Tekvicu podlejeme vývarom, pridáme kari korenie a soľ. Povaríme cca 50 minút.
  3. Jablko ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame a pridáme k tekvici. Ku mäkkej tekvici pridáme šťavu v výpeku. Celý obsah mixujeme na omáčku, ktorú dochutíme podľa chuti.
  4. Poľný šalát (polníček alebo valeriána) umyjeme,  centrifúge osušíme, servírujeme na tanier. Na šalát priložíme mäso a tekvicovo-jablčnú omáčku. Na záver posypeme sezamom.

Kurzy

Vyberte si z našej ponuky