„Mandeládové“ kekse
Ingrediencie:
1 jablko, 100 g mletých mandlí, 50 g slnečnicových semien, 1 lyžica mandlových vločiek, 1 lyžička škorice, vanilka, štipka mletého klinčeka.
Postup:
- Predhrejte rúru na 175 ° C (ventilátor 155 ° C, plyn 2).
- Jablká umyte, odstráňte jadrovník a dužinu nastrúhame.
- Slnečnicové semená opražíme na panvici (na sucho), mleté mandle a všetky ingrediencie zmiešajte.
- Z hmoty tvoria malé guľôčky a vyrovnajte vidličkou na placičky. Plechu vyložíme papierom na pečenie, poukladajte placičky a pečieme asi 30 minút.
Tip: Podľa chuti, môžete zmeniť masu pridaním perníkového korenia, egyptským (mletým) čajom, alebo strúhanou mrkvou či tekvicou, pre tích čo majú k tejto zmesi aj zeleninu.
Do masy možno primiešať malinké kúsky tmavej čokolády.
Takže buďte kreatívny.
Dobrú chuť a bavte sa!