Tofu špíz

Ingrediencie:

Strúčik cesnaku, 1/2 ČL tymian, 1/2 ČL rozmarín, 1 PL balzamicového ostu, soľ, čerstvo nalmeté čierne korenie, jedna porcia tofu, jedna porcia zeleniny (žltá paprika, cuketa, šampiňóny)

 

Na marinádu: očistiť a roztlačiť cesnak, zamiešať s tymianom, rozmarínom, sľou, korením a octom. Tofu odkvapkať a osušiť kuchynskou papierovou utierkou a nakrájaž na kocky. Kocky poprevaľovať v marináde a 20 až 30 minút nechať postáť.

Postup:

Papriku umyť, očistiť a na väčšie kúsky (2,5cm) nakrájať. Na okamih vo vrelej vode blanžírovať, krátko v ľadovej vode schladiť a osušiť. Cuketu očistiť a taktiež na rovnako veľké kúsky nakrájať.

Tofu vybrať z marinády avšak marinádu zatiaľ odložiť. Tofu-kocky striedavo s paprikou, cuketou a šampiňónmi nastrkať na špíz. Špíz za stáleho obracania opiecť na rozhorúčenej panvici a priebežne potieraž marinádou.

 

Tip: kto má radšej špíz v sladkej verzii, môže použiť jeden druh ovocia, ako mangové, ananásové alebo broskyňové kocky.

taktiež môžte do marinády pridať mixovaný druh ovocia.

Kurzy

Vyberte si z našej ponuky