Ingrediencie na jednu porciu:
1 porcia šošovice, 1 porcia zeleniny (karfiol, pór, zelerová vňať), kari, čili, soľ, čierne korenie, 200ml zeleninovéeho vývaru, 1 ČL balzamico ocot, koriander
Info: Karfiol je zelenina ktorá časom stratila na obľube. Pritom je ľahko stráviteľná a odporúča sa aj pre alergikov. Karfiol obsahuje veľa C a taktiež vitamíny B- skupiny, predovšetkým kyselinu pantoténovú a listovú. Keďže sú tieto rozpustné vo vode, mala by sa brokolica dusiť v troške vody a potom s ňou aj konzumovať.
Info: Štipľavé koreniny ako čili (chilli) a čierne korenie (Cayen) podporujú produkciu tráviacich štiav a metabolizmus. Telesná teplota stúpa, produkuje sa pot a toxíny sa takto dokážu vylučovať. Pri narábaní s čili je vhodné použiť jednorazové rukavice aby sa nežiaduce látky nedostali do pokožky.