Strukoviny

Šošovicový mafin

Potrebujeme:
1 porciu červenej šošovice
1porciu zeleniny ( napr. červená paprika, cuketa, olivy)
Cesnak
Soľ, čierne korenie, čili pomleté
125ml minerálnej vody (perlivá)

Suchú šošovicu s ponorným mixérom spracovať na múku. Zeleninu umyť a nakrájať na jemno, pridať koreniny, soľ a celé zmiešať.
Pomaly pridať vodu (s bublinkami/sýtenú) až kým vznikne mierne tekutá hmota (blatko). Vložiť do studenej rúry na pečenie a pri cca 130°C, 50 minút piecť.

Pinto placky

pre jednu porciu potrebujeme:
1 porciu strakatej fazule PINTO / 1 porciu zeleniny (paštrnák, jarná cibuľka, karotka, tekvica) / soľ, čierne korenie, semienka koriandru, kmín, strúčik cesnaku, 1/4 chili, majorán, tymian

  1. fazuľu namočíme (cez noc) v studenej vode. Vodu zliať a v čerstvej vode bez soli variť cca 60min.

 

Postup:

Cícerovo- špenátová polievka

Cícer na noc namočiť do studenej vody a na druhý deň vodu zliať. Cícer s 1/4L čerstvej vody nechať zovrieť a 20min pod pokrievkou nechať variť.
Cesnak očistiť a pretlačiť a spolu s cibuľkou v horúcom hrnci opiecť, potom zaliať vývarom. Cícer pridať a okoreniť paprikou, kurkumou, škoricou a citrónovou šťavou.
Špenát umyť, odkvapkať a pridať do hrnca a na miernom ohni uvariť do mäkka.

Toskánska fazuľová polievka

Fazuľu na noc namočiť do studenej vody. Na druhý deň vodu zliať a fazuľu v čerstvej vode 30 min povariť.Cesnak očistiť a najemno nasekať. Pór umyť a na tenké kolieska nakrájať. Mrkvu a zeler umyť a nakrájať na kocky. Bazilikum nahrubo nasekať.Panvicu s trochou vody zohriať a cibuľu s cesnakom podusiť. Ostatnú zeleninu za miešania pridať a zaliať zeleninovým vývarom. Pridať fazuľu a rozmarín a ďalších 10min dusiť. Okoreniť soľou, čiernym korením a curry.Polievku na tanier naservírovať a posypať bazilikom
Pre 1 porciu
•    1 porciu zeleniny (pór, karotka, zeler)