Sladké

Mandľové kekse

Ingrediencie:

125g ražná celozrnná múka

125g prírodného trstinového cuktru

125g mletých mandlí (na ozdobenie možno zopár nechať celých)

70g kokosového tuku

perníkové korenie

štipku jedlej sódy

 

Postup:

Všetko spolu premiešame, najlepšie ručne. Veľmi sa cesto drobí, keďže tento recept neobsahuje vajíčko. Podľa jemnosti namletých mandlí bude cesto hrubšie alebo jemnejšie.

Cesto necháme stáť v chlade najmenej na 1-2 hodiny.

Cookies (vločky-mango)

Ingrediencie:

Porcia bielkoviny: mlieko- môže byť sójové, ovčie, kozie a aj plnotučné čerstvé kravské

Porcia ovsených vločiek (možno zameniť za ražné vločky)

Porcia ovocia- ideálne je mango-pyré

Postup:

Všetky ingrediencie spolu premiešať. Vločky predtým môžete nadrviť v mažiari a formujte malé cookies na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 180C cca 20-25min.

Ideálne na cesty, či pripraviť si do zásoby. Uskladniť ich možno v uzavretej papierovej nádobe. 

Ovocné guličky mandlovo-kakaové

Ingrediencie:

Sušené ovocie ako datle, mango, papaya, narhule, slivky..., mandle, kakao/prášok

Postup:

Ovocie s mandlami zmixujte a formujte malé gulôčky. Odporúčam naozaj malé, pretože už jedna väčšia gulička je veľmi sladká a ak ju naraz nedáte do úst, keďže sú držané v chlade, je to na zuby studené! Teda formujte guličky a vyvaľkajte v kakaovom prášku. Do kakaa na vyvaľkanie možno pridať aj mleté madle.

Dobrú chuť!

Jablčné krúžky v čoko- župane

Ingrediencie:
1 jablko, 80 g horkej čokolády, 1/2 lyžice kokosového oleja

Postup:
Umyte jablká, vykrojte jadierka a potom nakrájame na krúžky.
Čokoládu nalámte na menšie kúsky a vo vodnom kúpeli a za stáleho miešania spolu s kokosovým tukom topíme.
Jablčné krúžky ponárajte do čokolády celé alebo len čiastočne

Tip: sušené ovocie ako mango či mrazené ovocie ako maliny možno tiež použiť.
Konzumovať ich môžete ešte teplé ale a vychladené!

Dobrú chuť!

Stránky