Rybí nákyp

Na 1 porciu

  • 1 porcia filé z ostrieža morského
  • soľ
  • čerstvo pomleté čierne
  • korenie
  • jablčný bioocot
  • 1 porcia zeleniny (paradajka, cibuľa, kyslá kapusta)

 

Postup

1. Filé z ostrieža opláchneme pod tečúcou studenou vodou,zľahka ho osušíme a pokrájame na kúsky. Osolíme ho, okoreníme a pokvapkáme octom.

2. Paradajku sparíme horúcou vodou, olúpeme ju a pokrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobné kocky. Kyslú kapustu pokrájame (ak treba) na menšie kúsky.

3. V rozhorúčenom hrnci podusíme na troške vody cibuľu. Potom ju zmiešame s kyslou kapustou.

4. Rúru vyhrejeme na 220 °C (teplovzdušnú na 200 °C, plynovú nastavíme na stupeň 4 – 5). Do zapekacej formy vložíme kyslú kapustu a paradajku, navrch dáme rybu a formu zatvoríme.

5. Zapekaciu formu dáme do rúry a nákyp pečieme 15 až 20 minút.

 

Tip: Namiesto kyslej kapusty môžete použiť špenát.