Raňajkové recepty

Cookies (vločky-mango)

Ingrediencie:

Porcia bielkoviny: mlieko- môže byť sójové, ovčie, kozie a aj plnotučné čerstvé kravské

Porcia ovsených vločiek (možno zameniť za ražné vločky)

Porcia ovocia- ideálne je mango-pyré

Postup:

Všetky ingrediencie spolu premiešať. Vločky predtým môžete nadrviť v mažiari a formujte malé cookies na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 180C cca 20-25min.

Ideálne na cesty, či pripraviť si do zásoby. Uskladniť ich možno v uzavretej papierovej nádobe. 

Ražná kaša s ovocím

Ingrediencie:

  • vačšie jablko
  • 25-30g ražnej krupice alebo vločky (slúži miesto ovsenných vločiek, alebo dvoch krajcov chleba)
  • 200-250 ml plnotučného mlieka kravského alebo kozieho, ovčiho, sójového (porcia bilekoviny v tomto prípade mlieka)
  • škorica, vanilka alebo kakao (podľa chuti)
  • trošku vody

Príprava:

Vajíčková omeleta plnená jarnou zeleninou

Pre jednu porciu:
2 vajíčka, soľ, pažítka, jarná cibuľka, šampiňóny (žiadne Shiitake –vajíčka sú tu porcia bielkoviny), špenát alebo štiav
Omeleta: rozhabarkujeme vajíčka spolu s nasekanou pažítkou, korením a soľou. Panvičku vytrieme olejom a pečieme vajíčkové „cesto“ , ktoré potom plníme „plnkou“.
Príprava zeleninovej plnky: jarnú cibuľku, huby, špenát nakrájame a dusíme so zeleninovým vývarom.
Plnku dáme na polovicu vajíčkovej omelety a druhou je prikryjeme.
Hotovo, rýchle a chutné... Dobrú chuť!!

Stránky