Huby

Hliva s kyslou kapustou

Ingrediencie:

  • Porciu zeleniny (kyslá kapusta, červená paprika, cibuľka/šalotka)
  • Porcia hlivy ustricovej
  • 200ml zeleninového vývaru
  • Korenie: bôbkový list, soľ, čierne korenie, muškátový orech (mletý), majorán, červená paprika mletá

 

Postup:

Polievka zo shiitake

Shiitake nakrájať, chili napichať ihlou a spolu naložiť do studenej vody a pod prikrývkou nechať cez noc v chladničke.
Zeleninu umyť a načistiť. Reďkovky na kolieska a cibuľku nakrájať na šikmo asi centimetrové kúsky.
Shiitake a chili nechať odkvapkať a povariť so zeleninovým vývarom. Reďkovky a cibuľku pridať a ďalších 5 minút na slabo variť. Dokoreniť limetkou, soľou a pažítkou posypať.
Pre 1 porciu
•    1 porciu zeleniny (reďkovka, jarná cibuľka)
•    1 porcia shiitake
•    zelená chili
•    300ml zeleninového vývaru
•    1 ČL šťavy z limetky