Dip s výhonkami a so žeruchou

Výhonky a klíčky si vypestujete aj doma. Stačí, keď napríklad fazuľu mungo dáte do zaváraninového pohára, zalejete ju vodou a cez noc necháte stáť. Nasledujúci deň dáte napučané bôby do cedidla a opláchnete ich pod tečúcou studenou vodou. Mokré ich nasypete späť do zaváraninového pohára a zakryjete ho priepustnou textíliou, napríklad záclonovinou, ktorú upevníte gumičkou. Pohár postavíte na teplé (20 °C), svetlé, ale nie slnečné miesto. Dvakrát denne fazuľu prepláchnete, kým nevyrastú malé klíčky – trvá to 2 až 6 dní.

Rybí nákyp

Na 1 porciu

  • 1 porcia filé z ostrieža morského
  • soľ
  • čerstvo pomleté čierne
  • korenie
  • jablčný bioocot
  • 1 porcia zeleniny (paradajka, cibuľa, kyslá kapusta)

 

Postup

1. Filé z ostrieža opláchneme pod tečúcou studenou vodou,zľahka ho osušíme a pokrájame na kúsky. Osolíme ho, okoreníme a pokvapkáme octom.

2. Paradajku sparíme horúcou vodou, olúpeme ju a pokrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobné kocky. Kyslú kapustu pokrájame (ak treba) na menšie kúsky.

Z kuchárskej praxe - Tepelná úprava bez tuku

Pre väčšinu účastníkov programu Metabolic Balance® je poznatok, že chutné jedlo možno uvariť bez tuku, olejov, smotany, hotových omáčok, koreninových zmesí a múky, celkom nová vec. Budete však milo prekvapení, ako skvele chutia jedlá (ktorých recepty na varenie sú aj na tejto stránke) úplne bez „é-čok“ (aditív), látok podporujúcich apetít, zvýrazňovačov chuti a farbív.

 

Horčica "made yourself"

Ingrediencie: horčičné semienka, jablčný ocot, kurkuma, soľ

 

Príprava: porciu horčičného semienka zalejeme dvojnásobkom jablčného octu a necháme 2 dni namočené. Potom pridáme 1/2 lyžičky kurkumy, štipku kvalitnej natur soli a všetko rozmixujeme.

Komu niečo chýba môže zjemniť napr. rozmixovanými slnečnicovými semiačkami!

 

Vhodné aj pre prísnu fázu Metabolic Balance, v 3 fáze možno pridať trošku medu

 

zdroj: vitalnienergie.cz

 

 

Stránky