Zapekané šošovicové výhonky s hruškou

Ingrediencie:

1 porcia šošovicových výhonkov, 1 porcia zeleniny ( zeler, mrkva, paštrnák) / práškový zeleninový vývar / soľ / čierne mleté korenie / 1 hruška / 2 strúčiky cesnaku / ražný chlieb (nakrájaný na tenké plátky) / škorica / nasekaná čerstvá petržlenová vňať

 

Postup:

  1. Výhonky 1 až 2 minúty blanšírujeme, opláchneme ľadovou vodou a necháme odkvapkať v sitku.
  2. Zeleninu umyjeme, očistíme a nastrúhame. Krátko podusíme na rozohriatej panvici bez tuku, podľa potreby podlejeme troškou vody. Okoreníme soľou, korením a práškovým zeleninovým vývarom. Zeleninu s výhonkami premiešame.
  3. Hrušku umyjeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame na tenké mesiačiky.
  4. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Cesnak očistíme. Chlieb v hriankovači  opečieme a potrieme cesnakom.
  5. Ohňovzdornú nádobu  vyložíme vrstvou chleba. Ďalej striedame zeleninu v plátkami chleba a ako poslednú vrstvu poukladáme plátky hrušky, ktoré posypeme škoricou a petržlenovou vňaťou.  Necháme 15 minút zapiecť.