Ingrediencie:
1 porcia jahňacieho mäsa (chrbát) / 2 vetvičky rozmarínu / 2 strúčiky cesnaku / 1 porcia zeleniny (baklažán, cuketa, červená cibuľa, paradajka) / soľ / čierne korenie / provensalské korenie
Postup:
- Ihličie r rozmarínu oberieme, len 4-5 posledných ponecháme. Odstránené ihličie nadrobno pokrájame.
- Olúpeme cesnak a pokrájame nadrobno. Mäso umyjeme v studenej vode, osušíme, odblaníme a tučné odstránime. Nakrájame na väčšie kúsky a pridáme soľ, cesnak, čierne korenie, rozmarín a provensalské korenie.
- Baklažán, cuketu a cibuľu očistíme, umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Zeleninu a mäso striedavo napichujeme na drevené špajle (špíz).
- Predhrejeme rúru na pečenie na 150stupňov (teplovzdušnú na 130stupňov a plynovú na stupeň 1.
- Špízy najskôr opečieme na panvici bez tuku, posypeme rozmarínom a dáme piecť do rúry na 15 minút. Rozmarínovými vetvičkami ozdobíme na záver pri servírovaní.