Horké látky sú požehnaním pre zdravie

V stravovacích návykoch západnej kultúry hrá » horké « čoraz menšiu rolu. Čo je veľká chyba, tvrdia liečitelia ale aj lekári.
Horké látky urýchľujú pocit sýtosti a produkciu táviacich štiav a vďaka čomu jeme menšie porcie. Regulujú apetít a popritom zabezpečujú, aby sa potravinové tuky spálii a neukladali na bokoch, bruchu alebo zadnici. V skutočnosti sú ideálnym prostriedkom na chudnutie. Horké potraviny obsahujú sami o sebe málo kalórií. Takže kto chce zmierniť dlhodobé poruchy trávenia, obezitu a metabolické ochorenia, mal by do svojho jedálnička zaradiť čakanku, rukolu, cigóriu, ružičkový kel, brokolicu a artičoky a práve na jar jemné lístky divokých rastlín ako púpava, žihľava, žerucha, štiav kyslý...